Orulthindupap’s Blog

augusztus 22, 2016

Cigizés után

Filed under: Uncategorized — orulthindupap @ 3:46 du.

Vagyis hát mi a jó és mi a rossz? Nehéz megmondani. Valószínűleg jobb lett volna, ha ezekkel a barátokkal csak együtt hallgatnak. Igen, lehet együtt hallgatni, és csak érezni egymás jelenlétét. Isti ezt egy másik barátjával, Csabával együtt tapasztalta meg. Csaba nagyon szeretett együtt hallgatni más emberekkel. Néha konfliktusos volt vele a kapcsolat, valószínűleg azért, mert Isti nem tudta eldönteni, hogy Csaba a mestere, a barátja vagy csak a haverja. Istinek később került mestere a távoli Kyotoból. Jeff zen mesterrel Nagyváradon találkoztak kétszer vagy háromszor. Már erre sem emlékszik pontosan. A mester–tanítvány kapcsolat később megfakult, mert Isti életében fél évvel az utolsó találkozás után két súlyos pszichotikus epizód következett. Valószínűleg nem volt elég érett a zenre. Mint már említettem, Istinek nincs munkahelye és barátnője sincs. Ez utóbbi jobban hiányzik mint a munkahely, de mindkettőhöz egészséges önbizalom kellene.
Amennyire Isti el tudja képzelni, az egészséges önbizalomnak csírája és kifejlesztése kell, hogy legyen. Úgy érzi, nála már a csíra is hiányzik. Mindegy.

A felhők jönnek, de nem esik az eső. Isti megígérte Istennek, hogy nem szivarozik ma többet, ha Isten esőt bocsát Vásárhelyre. De nem tartotta be a szavát. Nyilván akaratgyenge. Bár ez nem is annyira az akaratnak, mint az önfegyelemnek a próbája… Nyilvánvalóan nem volt érett a zenre. Valami mágikus fordulatban reménykedve mégis tovább hallgatja a kettősségmentességet tanító mesterek előadásait. Igen, önfegyelemre van szükség, nagy önfegyelemre ezekben a zavaros időkben.

Isti megszállottja a vallásnak. A pszichózisa előtti és alatti időben azt hitte, hogy az élet összes problémái csak vallási alapon megoldhatók. Már nem hiszi ezt. Az úgynevezett anyagi dolgokkal is foglalkozni kell. Most abba ne menjünk bele, hogy az anyagi dolgok valóban anyagiak-e.

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Hozzászólás

Működteti a WordPress.com.