Orulthindupap’s Blog

augusztus 29, 2016

A folyónál

Filed under: Uncategorized — orulthindupap @ 3:12 du.

Kint, a Maros-parton, a Ritznél szép a természet, csak sok az eldobott szemét. A Poklos patak beletorkollik a Marosnak ebbe a mellékágába. Ott, a torkolatnál graffitik vannak a Poklos patak két partjára épített mederfalon. A graffitik jól sikerültek, a leghíresebb egy bizonyos PIKES, aki a nevét már sokfele felfestette a városban. A főtértől nem messze, a Bartók Béla utcában is van egy graffitije. Arra azt írta: Gangsta rap made me do it. A Poklos torkolatánál csak ennyit ír: Poklos party. Erre a „partyra” jár, úgy látszik, Isti.
Alapvetően ez egy jó parti. A meghívottak békák, halászok és nem  utolsó sorban szitakötők. Ma három szitakötő szimmetrikusan állt fel Isti előtt: középen egy zöld, két oldalt egy-egy sötétlila. Eszébe jutott, hogy a japánok szerint a szimmetria ördögi dolog, de ez alól bizonyára kivételt képez a természetben – amúgy is ritkán – előforduló.
Fiatal suhancok halászgattak ekkor a Maroson. Isti irigyelte a fiatalságukat. Irigyli a gyerekeket és a kamaszokat, mert előttük az élet, és még sikerrel járhatnak..

Vélemény? »

Még nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Hozzászólás

WordPress.com ingyenes honlap vagy saját honlap létrehozása.